måndag 23 september 2013

Davis Cup - Världens största årliga internationella lagtävling!

Tennis Davis Cup - Historia och idag


Davis Cup startade 1900 som en tävling mellan USA och Storbritannien. Det är nu världens största årliga internationella lagtävling ( alla sporter inräknat), med 130 nationer in i 2013.Davis Cup Koncept och tidiga år
Det första Davis Cup ägde rum år 1900 och det var USA som spelade mot Storbritannien, men man spelade under namnet the British Isles. Den hölls på Longwood Cricket Club i Boston och amerikanerna överraskade sina motståndare genom att tävla i en oantastlig 3-0 ledning.

Idén om Davis Cup föddes ett år tidigare av fyra medlemmar av Harvard University tennis laget, som ville inrätta en match mellan USA och Storbritannien. När de två olika nationella förbunden hade enats, konstruerade en av de fyra spelare, Dwight Davis, en turnering format och beställde en pokal, köpa den med sina egna pengar.
Turneringen var ursprungligen känd som International Lawn Tennis Challenge, men blev snart känd som Davis Cup efter Dwight Davis trofé, som ritades av William Durgin och utformad av Rowland Rhodes.

År 1969, ett år efter starten av den öppna eran i tennis, tävlade 50 nationer i Davis Cup för första gången.
År 1981 var den nuvarande Davis Cup-formatet introducerades och en 16-nation World Group skapats för att konkurrera om ära varje år. De återstående nationerna delades upp i regionala zongrupper med uppflyttning och nedflyttning på spel.


Davis Cup idag
Tävlingen firade sitt 100-finalen 2012 och med införandet av den officiella Davis Cup hemsida - DavisCup.com - det också fört en ny generation av fans till tävlingen, med live scoring, detaljerade matchrapporter och bilder visar upp handlingen från runt världen.
Den 2013 Tävlingen går ut på att komma till ett slut med Serbien och Tjeckien att kämpa för trofén från 15 till 17 november.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar