fredag 28 juni 2013

Wimbledon och dess tradition!
Det är den mest traditionella och prestigefyllda tennisturneringen i världen, men varför är det så?

Fram till idag har Wimbledon behållit en speciell, gammaldags och ädel karaktär varför Wimbledon är en klass för sig och annorlunda än andra Grand Slams. Endast i Wimbeldon finnsden gamla regeln att över 90 procent av kläder måste vara vitt. Publiken äter traditionellt jordgubbar med grädde och måste tåla regnsuchar på en frekvent basis. Det är också tradition att den första söndagen i turneringen är en vilodag, så ingen tennis spelas. Öppningsmatchen sker som standard på Centre Court och det är titelförsvarare som spelar första matchen i turneringen.

När George V besökte tennisturneringen i 1907, var det första gången som en medlem av den brittiska kungafamiljen kom till Wimbledon. Turneringen organisationen beslutade år 1922 att inrätta "kungliga logen" med 74 platser reserverade för medlemmar av den kungliga familjen, politiker, idrottsmän och andra kändisar. Som ordförande för All England Lawn Tennis and Croquet Club, är det hertigen av Kent som överlämna Wimbledontroféen till vinnarna av herrturnering. Drottning Elizabeth II har deltagit som  prisutdelningen i Wimbledon två gånger, under 1957 och 1962. Från 1969 till 2001 hade hustru till hertigen av Kent, Katharine, hertiginna av Kent, äran att lämna över troféer till de kvinnliga vinnarna i turneringen.

Ser fram emot 2 veckor toppklass tennis, spännande matcher, drama och kamp från första omgången ända till finalen. På turneringens hemsida (www.Wimbledon.com) hittar du sammanfattningar, intervjuer, bilder och allt annat du behöver veta om händelsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar